Waniliowa Szarlotka LadyM :)

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

BBCode wyłączony
Emotikony wyłączone

Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Waniliowa Szarlotka LadyM :)

autor: Wiedzmin67 » 2012-01-22, 20:07

szkoda ze nie mieszkam blisko ladym tez bym sie wprosił na szarlotke :) ;p

autor: GREENo » 2012-01-22, 19:48

LadyM pisze:Madzia oki zapraszam na wakacje :)

Greeno Twoja sałatka owocowa <3 mmmmm no to na co czekasz....rób i wpadaj do mnie ;D

ok juz jade!

autor: LadyM » 2012-01-22, 19:15

Madzia oki zapraszam na wakacje :)

Greeno Twoja sałatka owocowa <3 mmmmm no to na co czekasz....rób i wpadaj do mnie ;D

autor: GREENo » 2012-01-22, 19:11

hmm ty rób szarlotke ja robie sałatke owocowa i jestem u ciebie! :D

autor: Minami » 2012-01-22, 19:07

Ja piec ani gotowac nie umiem :(
wiec.. <zawstydzony>
moze jak bd w Gorzowie we wakacje to wproszę sie na szarlotke :P
I mam nadzieje ze nie mieszkasz daleko od mojego kuzyna :P
hehe ^^

autor: LadyM » 2012-01-22, 18:59

nom ;D musisz musisz :) jak już ją zrobisz to napisz jak smakowała ;)
a ja nastepnym razem jak nie zapomne to zrobie fotke i wrzuce tutaj ;D

autor: Ada » 2012-01-22, 18:44

Ajj LadyM ta twoja słynna szarlotka ;) Musze raz spróbować ją zrobić ;D

Waniliowa Szarlotka LadyM :)

autor: LadyM » 2012-01-22, 15:59

CIASTO
* 1,5 szklanki mąki
* 12dag masła
* 1/3 szklanki cukru
* jajo
* tłuszcz do formy
KRUSZONKA
* 1,5 szklanki mąki
* 15dag masła
* 2/3 szklanki cukru
* jajo
MASA JABŁKOWA
* opakowanie budyniu waniliowego
* 2 szklanki mleka
* 6-8 jabłek
* laska wanilii !
* 3 łyżki cukru + opakowanie cukru waniliowego :)
* cukier puder

ciasto
makę przesiać na stolnicę, wyrobić z masłem, cukrem i jajem. Gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno wysmarowanej tłuszczem formy( o wymiarach 28x30 lub podobnych),piec 10 min w piekarniku nagrzanym do 200'C

Podobnie zagnieść ciasto na kruszonkę, gotowe wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.

Z mleka i proszku ugotować budyń. Umyte, obrane i bez gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce. Wanilie posiekać i razem z jabłkami poddusić 15 min(na koniec wyciągam wanilie,żeby nie było,że ktoś trafi na grudki czarne:P ) Na upieczone ciasto wyłozyć ugotowany budyń, następnie jabłka. Posypać cukrem oraz cukrem waniliowym. Ciasto na kruszonkę zetrzeć na tarce, posypać wierzch ciasta. Ponownie wstawić do piekarnika, piec ok 30 min w temp 200'C. Schłodzone posypać cukrem pudrem.

Niebo w gębie ;D u mnie ta szarlotka znika w 2 godziny :P

Na górę